Cheerleader blog

A tánc és az akrobatika az életünk része, ha te is igazi cheerleader akarsz lenni. ***********A csapat edzője: Kovácsik Rita 0630/6408301 vagy rita.kovacsik@hotmail.com

Friss topikok

Magyar Cheerleaderek először a Világbajnokságon

2016.06.09. 14:40 - KRita

Címkék: sport dance cheer ELTE International

Az International Cheer Union (ICU), vagyis a Nemzetközi Cheer Szövetség szervezésében április 20-22 között rendezik Orlandóban (USA) a 2016-os Cheerleading Világbajnokságot. Először a világbajnokságok történetében Magyarország is képviselteti magát, mivel a Balogh Patrícia, Szabó Hanna alkotta páros nyert elsőként lehetőséget a rangos megmérettetésen való indulásra.

Magyarországot két egyetemista hölgy, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club sportolói Balogh Patrícia és Szabó Hanna képviselik. Patrícia a Szent István Egyetem, Hanna pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója. A páros több mint tizenkét éves balett- és táncszínházi múlttal vágott neki a felkészülésnek. A kvalifikációs versenyen kiharcolt aranyérem egyben magyar válogatott címet is jelentett a lányoknak, így esélyt kaptak rá, hogy megmutassák magukat az Egyesült Államokban, az orlandoi világbajnokságon is. Patrícia és Hanna edzője Kovácsik Rita, az ELTE-BEAC Cheerleading Szakosztályának vezetője, koreográfusa pedig a szlovén Katarina Kern Pirnat, akinek korábbi tanítványai között szerepel a már kétszeres világbajnok szlovén válogatott páros is.

A magyar páros közel húsz csapatos mezőnyben vág neki a viadalnak, a cél, hogy a másfél perces bemutatóját hiba nélkül, a lehető legszebben kivitelezze a színpadon, s akkor még az első hatba kerülésről is lehet álmodozni.

képek: https://picasaweb.google.com/102848399564878141701/6294172282816993345?authuser=0&feat=directlink

A bejegyzés trackback címe:

https://cheerleader.blog.hu/api/trackback/id/tr648795028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása