Cheerleader blog

A tánc és az akrobatika az életünk része, ha te is igazi cheerleader akarsz lenni. ***********A csapat edzője: Kovácsik Rita 0630/6408301 vagy rita.kovacsik@hotmail.com

Friss topikok

World Cheerleading Championship 2017

2017.09.22. 15:44 - KRita

Egy álom vált valóra

A sportban szinte semmi sem lehetetlen, így történt meg két egyetemista lánnyal, hogy rövid időn belül az iskolapadból az orlandói Disneyworldben találták magukat. A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) cheerleader párosa, Szabó Hanna és Balogh Patrícia idén második alkalommal képviseli Magyarországot a Cheerleader Világbajnokságon. A versenyt a flordiai Orlandóban rendezik április 26-28. között, ahol 70 ország, 12 500 versenyzője lép pályára.

A jövő olimpikonjai

A Nemzetközi Cheer Szövetségnek (ICU) összesen 106 országos szövetség a tagja, és világszerte közel 4.5 millió igazolt sportolóval rendelkezik. A sportág idén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése értelmében provizórikus olimpiai sport kategóriába került, ami nagy lehetőség a sportág olimpiai porondra kerülése érdekében. A verseny az ESPN, több mint 5000 nézőt befogadó sportcsarnokában kerül lebonyolítására. A versenyt az amerikai kontinensen az ESPN televíziós csatorna közvetíti, de hazánkban is elérhető lesz a VB online közvetítése a Magyar Cheerszövetség oldalán.

Modern sportág egy 119 éves egyetemi klubban

 

A sportág hazai népszerűsítésének nagyon fontos lépése, hogy rendszeres képviselője legyen hazánknak a minden évben megrendezésre kerülő világbajnokságon. A BEAC-ban működő, a főleg ELTE-s hallgatókból álló szakosztály idén lesz 10 éves, és már óvodáskortól felmenő rendszerben foglalkozik a sportág oktatásával. 2017-ben már több mint 100 sportolója van a BEAC cheer szakosztályának, és hét edző foglalkozik a sportolókkal. A VB-re készülő páros tagjai is edzik a fiatalokat, akiknek nagy motivációt jelent, hogy olyan edzőik vannak, akik minden évben a legjobbakkal méretik meg magukat. A szakosztály nyári táborok, versenyek, fellépések szervezésével népszerűsíti a budapesti fiatalok és egyetemisták körében a cheerleadinget. 

képek: https://photos.app.goo.gl/1W6roHCjgqspZCl92

A bejegyzés trackback címe:

https://cheerleader.blog.hu/api/trackback/id/tr9912886322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása